Oppskriften gir ca åtte mellomstore tortillas
Ingredienser:
-Ca 350 gram hvetemel
-1/2 ts salt
-1 liten teskje bakepulver
-3 ss olje
-ca 2,2 dl lunkent vann
Fremgangsmåte:
-Bland det tørre og tilsett vann og olje
-Elt så lenge som mulig, helst 10 minutter
-La deigen hvile i 15-20 min
-Del deigen opp i åtte like store deler
-Kjevl ut, og få tortillasene så tynne som mulig. Om deigen er for klissete kan du tilsette mer hvetemel
-Stek en og en tortillas i en varm stekepanne, ca to minutter på hver side. Pass på at tortillasene ikke brenner seg.
-Når tortillasene begynner å boble, og blir lett brune og gyldne kan du snu de.
-Legg de ferdige tortillasene i et lett fuktig klede slik at de holder seg myke frem til de skal spises.
-Tortillasene kan fint fryses, og fungerer kjempebra til alt fra taco til pulled pork/pulled chicken.
1 comment on “Hjemmelagde tortillas”
Dette fikk jeg lyst til å prøve:)