Pulled chicken med coleslaw og hjemmelagde tortillas

Middag for ca fire personer. Oppskriften kan fint justeres og en kan fint bytte ut noen av ingrediensene med andre asiatiske smaker som en foretrekker.

Ingredienser:
-Åtte hjemmelagde tortillas (se egen oppskrift lengre nede). Kan selvfølgelig også bruke ferdigkjøpte tortillas eller for eksempel pitabrød
-800 g lårfilet av kylling, kyllinglår, kyllingfilet, hel kylling eller lignende
-6 hvitløksfedd
-2 ss olje
-1/2 dl salt soyasaus
-1/2 dl søt soyasaus
-1 ss eddik
-2 ss sukker
-1 liten ts kajennepepper
-1 ss tacokrydder
-1 ss sriracha-saus
-1/2 ts salt
-Ca 5 dl vann

Coleslaw:
-1 gulrot
-1/5 av et kålhode eller ønsket mengde
-1 eple
-3 ss majones
-3 ss rømme
-Sitronsaft, salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Kyllingen:
-Rens/del opp kyllingen om du bruker hel kylling eller kyllinglår
-Stek kyllingen i en stekepanne med litt olje i et par minutter. Kyllingen skal kun brunes lett
-Samtidig kan du steke frese hvitløk og krydder sammen med litt olje i en gryte

-Ha deretter kyllingen over i gryten med hvitløk og krydrene, og ha oppi resten av sausene, samt vann. Det skal være så mye vann at kyllingen akkurat dekkes når den ligger jevnt fordelt utover gryten.
-Kok opp, og la det putre i en gryte under lokk i ca en time, gjerne lenger.
-Tilslutt kan du bruke en gaffel og rive kyllingen fra hverandre. Sausen vil trekke mer og mer inn i kyllingen når gryten tas av platen.

Coleslaw:
-Finsnitt gulrot, eple og kål/evnt bruk et rivjern.
-Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og salt og pepper, og tilsett kål- og gulrotblandingen.

-Ha tilslutt kyllingen sammen med coleslaw i tortillasene og eventuelt syltet rødløk (se egen oppskrift)

_________

Oppskrift på kjempegode hjemmelagde tortillalefser: KLIKK HER!

Oppskrift på syltet rødløk: KLIKK HER!

3 comments on “Pulled chicken med coleslaw og hjemmelagde tortillas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *