Middag for ca fire personer. Oppskriften kan fint justeres og en kan fint bytte ut noen av ingrediensene med andre asiatiske smaker som en foretrekker.
Ingredienser:
-Åtte hjemmelagde tortillas (se egen oppskrift lengre nede). Kan selvfølgelig også bruke ferdigkjøpte tortillas eller for eksempel pitabrød
-800 g lårfilet av kylling, kyllinglår, kyllingfilet, hel kylling eller lignende
-6 hvitløksfedd
-2 ss olje
-1/2 dl salt soyasaus
-1/2 dl søt soyasaus
-1 ss eddik
-2 ss sukker
-1 liten ts kajennepepper
-1 ss tacokrydder
-1 ss sriracha-saus
-1/2 ts salt
-Ca 5 dl vann
Coleslaw:
-1 gulrot
-1/5 av et kålhode eller ønsket mengde
-1 eple
-3 ss majones
-3 ss rømme
-Sitronsaft, salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Kyllingen:
-Rens/del opp kyllingen om du bruker hel kylling eller kyllinglår
-Stek kyllingen i en stekepanne med litt olje i et par minutter. Kyllingen skal kun brunes lett
-Samtidig kan du steke frese hvitløk og krydder sammen med litt olje i en gryte
-Ha deretter kyllingen over i gryten med hvitløk og krydrene, og ha oppi resten av sausene, samt vann. Det skal være så mye vann at kyllingen akkurat dekkes når den ligger jevnt fordelt utover gryten.
-Kok opp, og la det putre i en gryte under lokk i ca en time, gjerne lenger.
-Tilslutt kan du bruke en gaffel og rive kyllingen fra hverandre. Sausen vil trekke mer og mer inn i kyllingen når gryten tas av platen.
Coleslaw:
-Finsnitt gulrot, eple og kål/evnt bruk et rivjern.
-Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og salt og pepper, og tilsett kål- og gulrotblandingen.
-Ha tilslutt kyllingen sammen med coleslaw i tortillasene og eventuelt syltet rødløk (se egen oppskrift)
_________
Oppskrift på kjempegode hjemmelagde tortillalefser: KLIKK HER!
Oppskrift på syltet rødløk: KLIKK HER!
3 comments on “Pulled chicken med coleslaw og hjemmelagde tortillas”
Hørtes veldig godt ut:) Dette var en ny ide til middag .
😍😍😍
Digg :-))