Luftige rundstykker

Til ca 8 store rundstykker

-600 gram hvetemel
-En halv pakke tørrgjær
-1-2 ss sukker
-1/2 ts salt
-2,5 dl melk (gjerne h-melk)
-100 gram smør
-1 egg
-1 egg til pensling

Fremgangsmåte:
-Bland det tørre sammen
-Smelt smøret og rør inn egg og melk sammen med smøret, avkjøl til ca 37 grader før du blander det inn med det tørre
-Elt i ca 15 min. Kan fint eltes for hånd. Å elte lenge er veldig viktig for å få baksten så luftig som mulig.

-Hev deigen i 30-40 minutter, eller til dobbel størrelse i en bolle. Om deigen er veldig klissete kan du ha litt olje i bollen.
-Rull ut til ca åtte store rundstykker (eller mindre om du ønsker) og legg i en form med bakepapir
-Etterhev i ca 20-30 min
-Pensle med egg og ha på eventuelle frø etter ønske

-Stek i en ildfast form på 225 grader i ca 15 min.
-La rundstykkene avkjøle seg litt før du drar de fra hverandre 🙂

2 comments on “Luftige rundstykker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *