Eplekake

Det er helt ypperlig å lage eplekake nå som eplene er i sesong, og en super måte å bruke eplene uten at en trenger å kaste de. Her er en enkel og kjempegod oppskrift på eplekake.

Ingredienser:
-Fire epler
-3 egg
-2,5 dl hvetemel
-200 gram romtemperert smør
-150 gram sukker
-1 stor ts bakepulver
-1 ts vaniljesukker
-2 ts kanel

Fremgangsmåte:
-Rør sukker og smør hvitt
-Rør inn ett og ett egg
-Sikt de øvrige ingrediensene i røren
-Smør en form og ha røren oppi, eller bruk bakepapir i bunn
-Skrell eplene og skjær opp i båter som du stikker ned rundt i kaken.

Stekes på 180 grader i 35-40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en gaffel eller en trepinne ned i den. Dersom det ikke fester seg noe på pinnen er kaken er ferdig.

2 comments on “Eplekake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *