Asiatiske vårruller

Denne oppskriften gir ca 40 halvstore vårruller.

Ingredienser:
-Vårrullplater. Jeg brukte ca 40 plater til denne oppskriften. (Kan kjøpes i asiatiske matbutikker, men har også sett at det finnes på rema 1000)
-400 gram svine- eller kyllingkjøttdeig (kan sløyfes om du ønsker vegetar, og erstattes med mer grønnsaker)
-1/2 kålhode
-2 gulrøtter
-1 løk
-3 hvitløksfedd
-2 chilli
-1 purre
-Soyasaus etter ønske
-Sriracha-saus etter ønske
-Sweet chili-saus etter ønske
-Nøytral olje til fritering

Fremgangsmåte:
-Ta vårrullplatene ut av fryseren et par timer før du skal lage vårrullene
-Hakk/skjær opp grønnsakene og stek sammen med kjøttdeigen.
-Tilsett ønsket mengde saus. For eksempel 2-3 ss av hver saus. Du kan selvfølgelig også bruke andre asiatiske sauser enn de som står i oppskriften.
-Kjøttet trenger ikke bli helt gjennomstekt ettersom det skal friteres etterpå.
-La blandingen avkjøle seg en liten stund før du har ca 2 ss fyll på platene. Hvor mye du ønsker å ha av fyll på hver plate avhenger av hvor mange og hvor store vårruller du ønsker.
-Rull vårrullene etter anvisningen på vårrullpakken.

-Hell ca 2 l olje i en gryte.
-Friter i en stor gryte, ha alltid et lokk tilgjengelig.
-Oljen er varm nok når det bruser rundt en tresleiv
-Pass på at oljen ikke blir for varm, så ha aldri gryten på det varmeste alternativet.
-Friter ca fem vårruller om gangen, men dette avhenger også at størrelsen på gryten
-Vårrullene er ferdigfriterte når de er gyldenbrune. Da skal de legges på papir slik at fettet renner av.

Tips:
– Du trenger heller ikke fritere om du ikke ønsker det. Vårrullene kan fint stekes i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. 

– Spar gjerne litt av vårrullfyllet og ha sammen med stekt ris eller stekte nudler som tilbehør til vårrullene.

– Lag gjerne mange vårruller, frys ned og varm opp igjen på ca 200 grader i 8-10 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *