Saftig sjokoladekake

Beregnet til en middels stor form, evnt en rund form

Ingredienser:

Kaken:
-50 gram kokesjokolade
-3 ss bakekakao
-2 ½ dl vann
-200 gram smør
-300 gram hvetemel
-250 gram sukker
-2 egg
-En halv boks rømme
-1 ts natron
-1 ts vaniljesukker

Glasur:
-400 gram melis
-200g romtemperert smør
-2 ss bakekakao
-2 ss kald kaffe (kan sløyfes)
-Evnt pynt

Fremgangsmåte:

Kaken:
-Smelt smør, bland inn kokesjokolade, vann og bakekakao
-Ha over i en bolle
-Tilsett eggene, sukkeret, rømmen, natron, vaniljesukker og sikt tilslutt inn hvetemelet
-Ha i en godt smurt form eller en form med bakepapir og stek på 180 grader i ca 35-40 minutter. Steketid vil avhenge av størrelsen på formen du bruker.
-Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en gaffel eller pinne ned i kaken. Om det ikke fester seg noe på den, er kaken ferdig.

Glasur:
-Bland sammen melis og romtemperert smør, bakekakao og kaffe.
-Smør på kaken når kaken er avkjølt.
-Ha deretter på eventuell pynt. Jeg brukte hakkede peanøtter.

Kaken kan fint fryses 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *