Hjemmelagde pitabrød med sprøstekt bacon og hvitløksdressing

Å lage pitabrød selv er utrolig enkelt og smaker mye bedre enn pitabrødene du får kjøpt i butikken. Her får du en enkel oppskrift på pitabrød og forslag til fyll:

Gir ca åtte store pitabrød. Oppskriften kan fint dobles.

Ingredienser pitabrød:
-1/2 pose tørrgjær
-500 gram hvetemel
-1 ss olje eller smeltet smør
-1,5 dl vann
-1,5 dl melk (kan erstattes med vann)
-1 ts sukker
-1/2 ts salt

Fremgangsmåte pitabrød:
-Løs opp gjæren i lunken melk og vann
-Tilsett de resterende ingrediensene
-Elt deigen i ca 10 minutter- kan fint gjøres for hånd.
-La så deigen heve til dobbelt størrelse (eller ca 30 minutter)

-Sett ovnen på 250 grader
-Del deigen så opp i åtte like store emner og la de hvile på benken i noen minutter
-Kjevle ut til runde brød med en diameter på ca 10 cm
-Stek brødene i ca 6 minutter på et bakepapirkledd stekebrett. Følg med underveis, da de kan brenne seg fort mot slutten.

Ingredienser fyll: (Denne mengden er beregnet til to personer)
-1/2 boks rømme
-2 hvitløksfedd
-En klype salt
-200 gram bacon

-Ruccola
-Agurk
-Mais
-Rødløk

Fremgangsmåte fyll:
-Finhakk eller ha hvitløken i en hvitløkspresse og bland sammen med rømme og salt.
-Sprøstek baconet og ha på papir så fettet får rent av seg
-Ha alle ingrediensene i pitabrødene

Du kan gjerne lage mange pitabrød samtidig og fryse de ned 🙂

1 comment on “Hjemmelagde pitabrød med sprøstekt bacon og hvitløksdressing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *