Hvit pizza med spekeskinke og blåmuggost

Til ca 4 personer: Gir fire porsjonspizzaer eller to store pizzaer.

Ingredienser: Pizzadeig
-450 gram hvetemel eller pizzamel
-3 dl vann
-1 ss olivenolje
-1/2 pakke tørrgjær (bruk gjerne mindre om deigen skal heve over natten)
-1/2 ts salt
-1/2 ts sukker

Ingredienser fyll
-1 boks creme fraiche
-2 hvitløksfedd
-Salt og pepper
-200 gram spekeskinke
-500 gram ost
-Blåmuggostmengde etter ønske (jeg brukte norzola)
-Ruccola

Fremgangsmåte pizzabunn:
-Bland sammen lunkent vann, gjær og olje, slik at gjæren løser seg opp. Bruk gjerne en visp.
-Tilsett så hvetemel, salt og sukker og elt i noen minutter.
-La deigen heve i minimum en time under klede på et lunt sted.
-Deigen kan gjerne også heve over natten i kjøleskapet. Da må deigen helst ha romtemperatur før den skjevles ut og stekes

Fremgangsmåte fyll:
-Finhakk eller ha hvitløk i en hvitløkspresse og bland sammen med creme fraiche, salt og pepper.
-Ha sausen over på hver og en pizza. Ha deretter på ost og blåmuggost i terninger

-Stek pizzaene på det varmeste ovnen din kan (gjerne 250 grader) i ca 10 minutter. Dette avhenger litt av ovnen, så følg med.
-Underveis i stekingen kan du ta på spekeskinke, eller du kan ta det på når pizzaen er ferdig stekt.
-Ha så på ruccola og server 🙂

Tips: Om du ønsker så sprø bunn som mulig kan du varme opp en pizzastein eller et stekebrett på 250 grader i ovnen, før du har pizzaen med fyllet (bakepapir under) over på denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *