Enkelt og kjempegodt hverdagsbrød

Har du rester av kefir eller kulturmelk etter vafler eller lapper og lurer på hva du kan bruke det til? Her er et forslag:

-Oppskriften gir ett stort brød. Den kan fint dobles

Ingredienser:
-1/2 pakke tørrgjær
-2,5 dl vann
-2,5 dl kefir (evnt vanlig melk)
-6 dl hvetemel
-3 dl sammalt hvete
-1,5 dl havregryn
-1 dl linfrø
-1 ss olje
-1 ss sukker
-1 ts salt
-Smør til formen
-Eventuelt solsikkefrø

Fremgangsmåte:
-Løs opp gjæren i lunken melk og vann, tilsett sukkeret
-Ha så oppi de resterende ingrediensene
-Elt så i ca 10 minutter
-La heve på et lunt sted i ca en time. Ha så brødet i en smurt form og la det heve enda en time.
-Ha eventuelt på solsikkefrø
-Stek på 200 grader i ca 40 minutter.
-Dersom du bruker kefir og brødet er litt bløtt på undersiden, kan du snu brødet og steke det ytterligere fem minutter.
-La brødet avkjøle seg før du skjærer det opp og serverer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *