Eltefritt grytebrød

Dette brødet smaker helt himmelsk, og det fine er at det er utrolig lett å lage. Selve brødbakingen tar ikke lang tid, men brødet skal heve i 12-18 timer . For å lage dette brødet skal du egentlig bruke en støpejernsgryte med lokk som tåler å stå i en varm ovn. Selv brukte jeg en støpejernsgryte med aluminiumsfolie over, men det skal også gå fint å bruke en brødform med aluminiumsfolie.

Ingredienser:
-500 gram hvetemel
-4 dl vann
-1/2 ts tørrgjær
-1 ts salt

Fremgangsmåte:
-Løs opp gjæren i lunkent vann
-Bland inn de andre ingrediensene, du kan bare blande det kjapt sammen, du trenger ikke elte
-Hev under et klede/plastfolie i 12-18 timer i romtemperatur. Et godt tips er å lage brødet på ettermiddagen, og bake det ut på morgenen.
-Ta så deigen ut av bollen og brett endene inn mot midten gjentatte ganger
-Hev videre under klede i to timer
-30 minutter før steking kan du sette en støpejernsgryte/brødform inn i ovnen på 250 grader
-Når deigen har etterhevet i to timer kan du drysse hvetemel over deigen og “helle” den over i brødformen/støpejernsgryten. Du skal altså ikke elte deigen, eller slå luft ut av deigen når du gjør dette.
-Stek så brødet på 230 grader på nederste rille i 30 minutter med lokk/aluminiumsfolie, ta av lokket og stek videre i 15 minutter 
-La brødet avkjøle seg før du skjærer i det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *