Å lage potetgull selv er veldig enkelt og utrolig godt. Det er også mye billigere enn å kjøpe det i butikken, det tar bare litt tid.. Denne oppskriften gir ca tilsvarende mengde av en vanlig chipspose
Ingredienser:
-2 store poteter
-Salt eller krydder etter ønske
-1,5 l nøytral olje (for eksempel rapsolje)
Fremgangmåte:
-Vask potene og riv i tynne skiver, gjerne med en mandolin, men du kan fint også bruke en ostehøvel.
-Skyll potetskivene godt i kaldt vann og tørk de.
-Varm opp frityroljen på middels varme og friter ca 1/4 av potetskivene av gangen. Ha et lokk tilgjengelig
-Potetskivene er ferdige når de har fått en gyldenbrun farge.
-Legg de ferdigfriterte potetskivene på papir og ha på det krydderet du ønsker
1 comment on “Hjemmelaget potetgull”
Åh, så godt det ser ut! Takk for tips 😀