Steambuns med pulled chicken

Dette her er noe av det beste jeg vet. Å lage steambuns tar litt tid, men jeg kan love deg at det er verdt det. Oppskriften er beregnet til 4 personer, og gir åtte mellomstore steambuns. For å lage steambuns trenger du en bambusdamper. Det får du kjøpt til en svært billig penge i asiatiske butikker eller på for eksempel Clas Ohlson.

Ingredienser pulled chicken:
-800 g lårfilet av kylling, kyllinglår, kyllingfilet, hel kylling eller lignende
-6 hvitløksfedd
-2 ss olje
-1/2 dl salt soyasaus
-1/2 dl søt soyasaus
-1 ss eddik
-2 ss sukker
-1 liten ts kajennepepper
-1 ss tacokrydder
-2 ss sriracha-saus
-1/2 ts salt
-Ca 3 dl vann

Ingredienser steambuns:
-2 dl vann
-1 ts tørrgjær
-1 ss sukker
-1/2 ts salt
-300 gram hvetemel
-1 liten ts bakepulver
-1 ss olje til pensling

Forslag til tilbehør:
-Syltet rødløk. OPPSKRIFT HER
-Salat
-Agurk, mais, eller det du måtte ønske

Fremgangsmåte kyllingen:
-Rens/del opp kyllingen om du bruker hel kylling eller kyllinglår
-Stek kyllingen i en stekepanne med litt olje i et par minutter. Kyllingen skal kun brunes kjapt
-Samtidig kan du steke frese hvitløk og krydder sammen med litt olje i en gryte

-Ha deretter kyllingen over i gryten med hvitløk og krydrene, og ha oppi resten av sausene, samt vann. Det skal være så mye vann at kyllingen akkurat dekkes når den ligger jevnt fordelt utover gryten.
-Kok opp, og la det putre i en gryte under lokk i ca en time, gjerne lenger.
-Tilslutt kan du bruke en gaffel og rive kyllingen fra hverandre. Sausen vil trekke mer og mer inn i kyllingen når gryten tas av platen.

Fremgangsmåte steambuns:
-Bland sammen lunkent vann, gjær og sukker. La stå i noen minutter
-Bland det tørre sammen i en bolle og hell over blandingen. Elt i 5-10 minutter
-La deigen heve under ett klede i en time
-Del så deigen opp i åtte like store emner. Disse kjevler du ut til sirkler
-Pensle den ene siden av sirkelen med litt olje og brett over som en halvmåne
-La de heve i ytterligere 30 minutter
-Damp i en bambusdamper i ca 10 minutter

3 comments on “Steambuns med pulled chicken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *