Sjokoladeis

Å lage is selv er mye lettere enn man skulle trodd og smaker utrolig godt!

Ingredienser:
-3 dl kremfløte
-2 egg
-200 gram kokesjokolade
-2 ss sukker

Fremgangsmåte:
-Kok opp 0,5 dl av fløten og ha oppi sukkeret, la sukkeret løse seg opp i gryten
-Hakk opp 150 gram av sjokoladen og ha i en bolle, hell så over fløteblandingen.
-Når sjokoladen har smeltet, og blandingen er lunken, rører du godt inn to eggeplommer

-Pisk så resten av fløten til krem i en egen bolle, og vend så godt inn i blandingen.
-Hakk resten av sjokoladen i halvstore biter og ha oppi bollen
-Ha røren over i en liten form, for eksempel en brødform

-La isen stå i fryseren i 4-5 timer, og ta ut 10 minutter før servering

Tips: Bruk eggehvitene til å lage marengs som du kan knuse og ha på isen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *