Ingredienser:
-2 stk auberginer
-2 ss olje
-1 ts salt
-100 gram revet ost
Ingredienser kjøttsaus:
-400 gram kjøttdeig av lam
-2 løk
-1 boks hakkede tomater
-3 ss tomatpure
-3 hvitløksfedd
-1/2 ts pepper (finmalt)
-2 ts salt
-2 ss oregano
-1/2 ts kanel
-1 ss basilikum
-1/2 ts kajennepepper
-1 stk knust laurbærblad
-1 ts persille
Ingredienser ostesaus:
-3 ss meierismør
-4 ss hvetemel
-5 dl helmelk
-100 gram revet ost
-4 ss parmesan
-3 stk egg
-1 ts salt
-1/2 ts pepper
-1/4 ts revet muskat
Fremgangsmåte:
-Start med å skjære auberginen i ca 1 cm tykke skiver. Dryss salt over auberginene og la de ligge i ca 30 minutter.
-Tørk av saltet/vannet, og stek auberginene i en stekepanne med 2 ss olje i et par minutter. Legg de til side
-Hakk løk og hvitløk og stek sammen med kjøttdeigen til den er halvferdig. Bland inn krydder, tomatpure og hakkede tomater.
-Smelt smør i en gryte, rør inn hvetemel og spe med melk.
-Rør inn eggene, ost og krydder
-Legg auberginene i bunnen av en ildfast form, ha over kjøttsausen, deretter ostesausen og revet ost på toppen
-Stek på 220 grader i ca 30 minutter. Server gjerne med tomater og focaccia: OPPSKRIFT HER 🙂
1 comment on “Pappas moussaka”
Ser kjempe godt ut! 🙂