Hjemmelagde fiskekaker

Å lage fiskekaker selv er lettere enn hva en skulle trodd, og selvfølgelig mye mer næringsrikt enn fiskekakene man får kjøpt i butikken. Du kan gjerne doble oppskriften og fryse ned de du ikke spiser.

Ingredienser fiskekaker:
-500 gram torsk- eller seifilet
-1 ss potetmel
-1/4 løk
-1/4 purre
-1 ts salt
-1/2 ts pepper
-2 dl melk eller fløte
-1 egg
-2 ss smør

Ingredienser saus:
-2 ss hvetemel
-2 ss smør
-1 ss soyasaus
-4 dl kjøttbuljong
-2 skiver brunost
-Salt og pepper

Ingredienser tilbehør:
-Poteter
-2 ss olivenolje
-Salt og pepper
-1 ss honning
-Brokkoli eller andre grønnsaker etter ønske

Fremgangsmåte fiskekaker:
-Hakk opp grønnsaker og skjær fisken i små biter, kjør alt i en foodprosessor og ha oppi resten av ingrediensene
-Form massen til ønsket størrelse og stek med smør i ca 3 minutter på hver side.

Fremgangsmåte saus:
-Brun smør og rør inn hvetemel. Spe med buljong til ønsket tykkelse
-Ha i soyasaus og brunost, og smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte tilbehør:
-Skjær potetene i båter, hell over olivenolje og gni inn med honning og salt og pepper
-Stek potetene i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter
-Kok opp brokkoli og server 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *