Denne oppskriften gir ca 50 biter maki. Jeg vil anbefale å kjøpe sushiingredienser i asiatiske butikker, der har de både godt utvalg og en billigere pris enn i vanlig butikk.
Ingredienser maki:
-En pakke noriark (5 ark)
-400 gram scampi eller laks
-300 gram sushiris
-1 ss riseddik
-1 stor avokado
-1/2 agurk
-1 mango
-Ett egg (til frityr)
-Hvetemel, salt og maisennamel (til frityr)
-1 liter nøytral olje
Ingredienser teriyakisaus:
-1 dl soyasaus
-1 ss finhakket ingefær
-Ett fedd hvitløk
-1 ss riseddik
-1 ss vann
-2 ss brunt sukker
-1 ss honning
Ingredienser syltet ingefær:
-150 gram ingefær
-100 gram sukker
-1 dl vann
-1 dl riseddik
-En klype salt
Fremgangsmåte maki:
-Kok opp ris etter anvisning på pakken
-Skjær grønnsakene og mangoen i fine staver. Skjær ut det bløte fra agurken
-Dersom du bruker scampi kan du enten steke de i litt olje (2 min for kokte scampi, 4 min for rå scampi), eller fritere de.
-Frityr: Bland sammen ett egg i en bolle og melet og saltet i en annen bolle. Dypp først i egg og så i melblandingen. Friter på middels varme til scampiene er gyldenbrune, og la de renne av på papir.
-Legg ris utover makiarket, men ikke helt ut til kantene. Legg fyllet i midten og rull makien. “Lim” den med litt vann på enden av arket.
-Skjær forsiktig opp biter av ønsket størrelse og hell over teriyakisaus.
Fremgangsmåte teriyakisaus:
-Finhakk hvitløk og ingefær og bland sammen med resten av ingrediensene.
-La sausen koke i ca fem minutter slik at den tykner litt.
-La sausen bli litt avkjølt før du har den over sushien.
Fremgangsmåte syltet ingefær:
-Fjern skallet av ingefæren og riv ingefæren i skiver med en mandolin eller en ostehøvel
-Legg ingefærskivene i et glass
-Kok opp vann, eddik, salt og sukker til sukkeret løser seg opp. Heller over ingefæren, ta på lokket og la stå i kjøleskapet i et døgn 🙂
2 comments on “Futomaki med teriyakisaus”
Nammm!! Ser nydelig ut 😀
Victoria Larsen: Takk for det:-)