Klippekrans

Ingredienser deig:
-1/2 pakke tørrgjær
-Ca 550 gram hvetemel
-3 dl h-melk (eller vanlig melk)
-100 gram smør
-1 ts kardemomme
-1 dl sukker

Ingredienser fyll:
-100 gram romtemperert smør
-4 ss sukker
-2 ss kanel
-Ett egg til pensling

Fremgangsmåte deigen:
-Smelt smør og rør inn melken
-Ha gjær i en bolle og hell smør- og melkeblandingen over, slik at gjæren løser seg opp. Pass på at væsken ikke er for varm
-Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen i ca 10 minutter. Ta gjerne litt og litt hvetemel, slik at du kan se hvor mye du trenger.
-La heve under et klede i 40 minutter
-Kjevle ut deigen til en lang rektangel. Rør sammen romtemperert smør, kanel og sukker og smør på deigen.
-Rull deigen sammen til en pølse, og klipp nesten gjennom deigen, med ca 3 cm mellomrom. Brett så deigen til høyre og venstre, vekselvis.

-La den etterheve under ett klede i 30 minutter
-Pensle med egg og stek på 200 grader i ca 20 minutter
-Avkjøl og ha på melis 🙂

2 comments on “Klippekrans

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *