Gryte av høyrygg med øl

En veeldig smakfull gryte som gjør seg selv. Det er også en helt super måte å bruke opp øl- eller vinrester på. Oppskriften er beregnet til middag for fire personer. 

Ingredienser gryte:
-1 kg høyrygg av storfe
-1 gul løk
-2 store gulrøtter
-1/2 purre
-3 store sjampinjonger
-4 hvitløksfedd
-4 dl øl
-5 dl buljong eller kraft
-2 ts tørket timian (eller fersk timian)
-To laurbærblad
-1 ss hvetemel
-2 ss smør
-Salt og pepper

Fremgangsmåte gryte:
-Skjær kjøttet opp i passe store biter
-Brun kjøttet i en gryte med smør, skjær opp grønnsaker og ha oppi gryten. Stek ytterligere et par minutter
-Hell over øl og buljong
-Ha en spiseskje hvetemel og 1 dl vann i et glass og rist godt, slik at klumpene forsvinner. Bland inn i gryta. Ha oppi laurbærblad og timian
-Kok opp, og la putre under lokk i ca 3 timer. Spe på med litt mer vann om gryten er for tykk.
-Smak til med salt og pepper

Ingredienser potetmos:
-4 store poteter
-1 dl fløte eller melk
-3 ss smør
-1/2 ts salt
-2 hvitløksfedd

Fremgangsmåte potetmos:
-Skrell, skjær opp og kok potetene møre
-Mos potetene og ha oppi fløte, smør, salt og finhakket hvitløk

Håper det smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *