Pizza med kjøttboller, oliven og løk

Til ca 4 personer: Gir to store pizzaer

Ingredienser: pizzadeig
-450 gram hvetemel eller pizzamel
-3 dl vann
-1 ss olivenolje
-1 stor ts tørrgjær
-1/2 ts salt
-1/2 ts sukker

Ingredienser pizzasaus:
-En boks hakkede tomater
-1-2 ss sukker
-1/2 ts salt
-2 ss olivenolje
-To hvitløksfedd

Ingredienser fyll:
-200 gram kjøttdeig av storfe
-1/2 ts salt
-1/2 ts cayennepepper
-1 ss tacokrydder
-1 ss smør

-1/2 glass sorte oliven
-1/2 løk
-1 stor sopp
-400 gram ost

Fremgangsmåte deig:
-Bland sammen vann, gjær og olje, slik at gjæren løser seg opp. Bruk gjerne en visp.
-Tilsett så hvetemel, salt og sukker og elt i noen minutter.
-La deigen heve i minimum en time under klede på et lunt sted.
-Deigen kan gjerne også heve over natten i kjøleskapet. Da må deigen helst ha romtemperatur før den skjevles ut og stekes

Fremgangsmåte pizzasaus:
-Kok opp hakkede tomater, og tilsett de øvrige ingrediensene. Hvitløkene kan bare moses med skallet på og tilsettes i sausen
-La koke i ca 10 min, men gjerne lenger
-Ta ut hvitløksfeddene, og mos sausen med en stavmikser.

Fremgangsmåte fyll:
-Bland kjøttdeig og krydder sammen. Form til små kjøttboller som du steker i pannen med litt smør. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørre etter at de er stekt i ovnen
-Skjær opp løk og sopp og stek i en panne med litt smør
-Riv ost

Kjevle ut til to store, tynne pizzaer. Ha på pizzasaus, fyllet og stek på 250 grader i ca 10 minutter.

1 comment on “Pizza med kjøttboller, oliven og løk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *