Luftige hveteboller

Disse bollene er superluftige og veldig gode. Trikset for å få de slik er å elte deigen lenge 🙂 Oppskriften gir ca 10 store boller

Ingredienser:
-En halv pakke tørrgjær
-Ca 500 gram hvetemel
-70 gram sukker
-80 gram smeltet smør
-2 ts kardemomme
-1 ts kanel
-2 dl melk
-1 stort egg
-1 egg til pensling

Fremgangsmåte:
-Bland det tørre sammen
-Smelt smør og hell oppi melken i smøret, ha så egget oppi når blandingen er lunken.
-Elt deigen i ca 15 minutter, da blir bollene best!

-La deigen heve under et klede i ca 1 t og 30 minutter.
-Rull bollene ut til 10 like store boller, og la heve under klede i 30 – 40 minutter.
-Pensle bollene med egg
-Stek bollene på et stekebrett eller i en stor form med bakepapir på 190 grader i ca 15 minutter. 

1 comment on “Luftige hveteboller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *