Pizzaboller

Disse pizzabollene er nydelige. Her kommer en oppskrift på deigen og tomatsausen, fyllet kan du variere med:-) Jeg hadde en halv pakke pølser som måtte brukes opp og hadde dette i bollene. Oppskriften gir ca 20 pizzaboller!

Pizzadeig:
-450 gram pizzamel
-3 dl vann
-1 ss olivenolje
-1 stor ts tørrgjær
-1/2 ts salt
-1/2 ts sukker

Tomatsaus:
-En boks hakkede tomater
-1-2 ss sukker
-1/2 ts salt
-2 ss olivenolje
-To hvitløksfedd

Fyll:
-400 gram ost
-For eksempel : pølsebiter, kjøttdeig eller pepperoni

Fremgangsmåte:
-Bland sammen vann, gjær og olje, slik at gjæren løser seg opp.
-Tilsett så hvetemel, salt og sukker og elt i ca 10 minutter
-La deigen heve i minimum en time under klede på et lunt sted.

-Kok opp hakkede tomater, og tilsett de øvrige ingrediensene. Hvitløkene kan bare moses med skallet på og tilsettes i sausen
-La koke i ca 10 min, men gjerne lenger
-Ta ut hvitløksfeddene, og mos sausen med en stavmikser.

-Kjevle ut deigen til to store firkanter. Ha på tomatsaus, ost og fyll etter ønske .
-Rull deigene til to pølser og skjær ca 3 cm store biter
-Dryss på ost på toppen, ha på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 220 grader i ca ti minutter 🙂

Pizzabollene egner seg supert til frysing! Ta ut og varm opp på 200 grader i ca 5 minutter.

2 comments on “Pizzaboller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *