Hjemmelaget pasta med krabbe

Denne retten er heelt nydelig. Den går kjapt å lage om du bruker kjøpepasta, men dersom du ønsker å lage pastaen selv må du beregne litt lenger tid. Oppskriften er beregnet til to personer. 

Ingredienser:

Pasta:
-2 egg
-200 gram tipo 0 eller 00- mel. En kan også bruke vanlig hvetemel
-1 ts olivenolje
-1/2 ts salt

Krabbesaus:
-2 ss smør
-1 ss olivenolje
-Et fylt krabbeskjell
-3 hvitløksfedd
-1 chilli
-Saften av en halv sitron
-1 dl fløte
-1/2 ts cayennepepper
-1/2 ts salt

Fremgangsmåte:

Pasta:
-Bland sammen egg, mel, olivenolje og salt, dette kan fint gjøres i en bolle
-Ha det så over på en melet benk og elt for hånd i ca 10 minutter. Deigen vil bli lettere og lettere å arbeide med, jo lengre du elter.
-La deigen hvile i minst 30 minutter, under plast
-Kjevle ut deigen og skjær ut svært tynne strimler. Gjerne ca 3 mm om mulig.
-Ha pastaen oppi kokende vann med salt og kok i ca 2 minutter

Krabbesaus:
-Finhakk chilli og hvitløk og stek sammen med olivenolje og smør på svak varme
-Press over sitronsaft, hell over fløte og krydder
-Bland inn fyllet fra krabbeskjellet

Bland tilslutt pastaen og sausen sammen og server!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *