Verdens beste pepperkakedeig

Du kan lage ca 100 små pepperkaker ut fra denne deigen! Deigen må stå i kjøleskapet i flere timer før den kan brukes:-)

Ingredienser:
-1 ts pepper
-1 ts malt ingefær
-1 ts malt nellik
-2 ts kanel
-250 gram sukker
-2,5 dl sirup
-2 ts natron
-2 egg
-250 gram romtemperert smør
-Ca 700 gram hvetemel

Fremgangsmåte:
-Ha sirup og sukker i en gryte, la det koke opp på svak varme. Rør godt underveis
-Tilsett krydder i gryten og rør godt
-Rør så inn natron. Nå vil du se at blandingen blir veldig luftig.
-Ha romtemperert smør i en bolle
-Hell blandingen fra gryten over smøret og rør helt til smøret har trukket inn i blandingen
-Rør sammen eggene og hell over i bollen, blant godt. Pass på at blandingen er lunken/avkjølt før du heller over eggene.
-Bland inn litt og litt hvetemel til du får en fin og smidig deig. Kanskje trenger du litt mer eller litt mindre hvetemel:-)
-Sett deigen i kjøleskapet og la den stå der i minimum 4 timer før bruk
-Når du skal bake ut pepperkakene bør du bare ta ut litt og litt deig, ettersom deigen blir vanskeligere å jobbe med, jo varmere den blir.
-Lag pepperkaker og stek på 180 grader i ca ti minutter.

Glasur – Ingredienser:
-2 eggehviter
-1 ts sitronsaft
-Ca 400 gram melis

Fremgangsmåte glasur:
-Pisk sammen eggehvitene og sitron til det begynner å skumme
-Sikt inn litt og litt melis til glasuren er relativt tykk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *