Blomkålsuppe

Denne oppskriften er beregnet til fire personer 🙂

Ingredienser:
-En blomkål
-En løk
-To hvitløksfedd
-8 dl grønnsaks- eller hønsebuljong
-2 dl h-melk eller fløte
-1 ss sitron (kan sløyfes)
-1 ss smør eller olje
-Salt og pepper
-Evnt spekeskinke til topping

Fremgangsmåte:
-Finhakk løk og hvitløk og stek blankt i en gryte sammen med smøret
-Skjær opp ca 3/4 av blomkålen og ha oppi gryten. Resten kan du skjære i små biter og spare.
-Hell over buljong og la koke i ca 15 minutter.
-Kjør så suppen med en stavmikser og ha oppi de små blomkålbitene. Kok videre i ca 5 minutter
-Tilsett melk eller fløte, sitron og smak til med salt og pepper.
-Skjær eventuelt opp spekeskinke eller bacon, stek og ha som topping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *