Luftige sjokoladesnurrer

Gir ca 12 store boller!

Ingredienser:
-En halv pakke tørrgjær
-Ca 500 gram hvetemel
-75 gram sukker
-75 gram smeltet smør
-2 ts kardemomme
-1 ts kanel
-2 dl helmelk (eller lettmelk)
-1 stort egg

Ingredienser fyll:
-100 gram smør
-100 gram sukker
-100 gram hakket sjokolade
-Ett egg til pensling

Fremgangsmåte:
-Bland det tørre sammen
-Smelt smør og hell oppi melken i smøret, ha så egget oppi når blandingen er lunken.
-Elt deigen i ca 15 minutter, da blir bollene best!

-La deigen heve under et klede i ca 1t og 30 min.
-Smelt 100 gram smør og bland inn sukker og kanel samtidig som deigen hever. La dette stå en stund så det får tyknet litt.
-Når deigen har hevet kjevles den ut til en stor firkant.

-Smør ut fyllet, og rull sammen deigen.
-Hakk sjokolade og dryss over.
-Skjær opp ca 12 boller og la etterheve under et klede i ca 30-40 min.
-Pensle med egg og stek på 200 grader i en ildfast form i ca 15-17 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *