Asiatiske dumplings

Oppskriften gir ca 20 dumplings og metter to til tre personer. Du trenger ikke lage deigen selv, du kan også kjøpe wonton- eller gyozaplater i asiatiske butikker.

Ingredienser dumlingsdeig:
-1,5 dl vann
-200 gram hvetemel

Ingredienser fyll:
-400 gram svinkjøttdeig
-1/2 purre
-To hvitløksfedd
-To chilli
-2-3 ss soyasaus
-Eventuelt andre asiatiske sauser etter ønske

Ingredienser dipsaus:
-2 ss eddik (gjerne riseddik)
-2 ss brunt sukker
-3 ss honning
-2 dl soyasaus
-3 ss vann
-1 ss sweet chilli- saus
-1 ss ingefær
-1 ss finhakket hvitløk
-1 ss finhakket chilli

Fremgangsmåte:
-Start med å blande sammen mel og vann. Elt i ca ti minutter til du får en fin og smidig deig. Tilsett mer hvetemel om deigen er for klissete
-La deigen hvile under et fuktig klede i en time
-Kjevle ut deigen på en melet benk.
-Skjær eller trykk ut (for eksempel med et glass), små sirkler.

-Finhakk purre, chilli og hvitløk og bland sammen med svinekjøttdeigen
-Tilsett soyasaus og eventuelt andre sauser

-Legg en stor teskje med fyll i midten av hver sirkel med deig.
-Brett/lim godt igjen, slik at dumplingsene ikke åpner seg.
-Stek dumplingsene med litt olje i en stekepanne. Når de er lett brune/gyldne på den ene siden heller du på 1/2 dl vann, tar på lokk og lar de dampe under lokk i ca 4 minutter.
-NB: Dersom du har en bambusdamper kan du dampe dumplingsene i den. En slik en fås kjøpt for en billig penge i asiatiske butikker!

-Skjær opp ingefær, hvitløk og chilli.
-Ha ingrediensene til sausen i en gryte sammen med de øvrige saus-ingrediensene og la koke i ca 5 minutter, til sausen har redusert seg.
-Dypp dumplingsene i sausen. Håper det smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *