Olivenbrød

Dette brødet smaker helt himmelsk, og det fine er at det er utrolig lett å lage. Selve brødbakingen tar ikke lang tid, men brødet skal heve i 12-18 timer . For å lage dette brødet skal du egentlig bruke en støpejernsgryte med lokk som tåler å stå i en varm ovn, men det skal også gå fint å bruke en brødform med aluminiumsfolie.

Ingredienser:
-500 gram hvetemel
-4 dl vann
-1/2 ts tørrgjær
-1 ts salt
-1/2 glass oliven

Fremgangsmåte:
-Løs opp gjæren i lunkent vann
-Bland inn de andre ingrediensene, du kan bare blande det kjapt sammen, du trenger ikke elte
-Hev under et klede/plastfolie i 12-18 timer i romtemperatur. Et godt tips er å lage brødet på ettermiddagen, og bake det ut på morgenen.
-Ta så deigen ut av bollen og brett endene inn mot midten gjentatte ganger
-Hev videre under klede i to timer
-30 minutter før steking kan du sette en støpejernsgryte/brødform inn i ovnen på 250 grader
-Når deigen har etterhevet i to timer kan du blande inn oliven, drysse hvetemel over deigen og “helle” den over i brødformen/støpejernsgryten.
-Stek brødet på 250 grader i 30 minutter med lokk, ta deretter av lokket/folien, skru ned temperaturen til 200 grader, og stek videre i 15 minutter.
-La brødet avkjøles før du skjærer i det

2 comments on “Olivenbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *