Verdens beste bolognese

Denne sausen er himmelsk og krever ikke stor innsats. Lag den gjerne på formiddagen og la den stå å putre til kveldingen. Jo lenger den får koke, jo bedre blir den 🙂 Oppskriften er beregnet til fire personer, men du kan gjerne doble den og ha rester til dagen etter!

Ingredienser: 
-Tre stykk gulrøtter
-Tre stykk stangselleri 
-400 gram kjøttdeig
-100 gram bacon
-To bokser hakkede tomater 
-En løk 
-Tre hvitløksfedd
-En chilli (kan sløyfes)
-Ønsket mengde pasta 
-3 dl kjøttbuljong 
-1 dl hvit- eller rødvin (kan sløyfes)
-1/2 ts salt 
-2 ss smør til steking

Fremgangsmåte: 
-Skjær opp og stek baconet i en panne med litt smør. Sett dette til sides. 
-Stek kjøttdeig i baconfettet, finhakk løk, chilli og hvitløk og ha dette sammen med kjøttdeigen. Alt brunes lett  
-Skjær opp gulrøtter og stangselleri i små biter og ha dette sammen med kjøttdeigen og løken
-Sørg for at kjøttdeigen er relativt gjennomstekt, og tilsett så vin, hakkede tomater, bacon, buljong og vann. 
-La koke i minst to timer, men gjerne mye lenger. 
-Kok opp pasta og smak til kjøttsausen med salt 
-Topp med parmesan 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *