Skoleboller

Lyst til å smake verdens beste boller? Da bør du prøve disse! Hjemmelaget vaniljekrem er supergodt og veldig enkelt å lage! Oppskriften gir ni store boller.

Ingredienser bolledeig:
-En halv pakke tørrgjær
-Ca 500 gram hvetemel
-70 gram sukker
-80 gram smeltet smør
-2 ts kardemomme
-2 dl melk
-1 stort egg
-1 egg til pensling

Ingredienser vaniljekrem/pynt:
-1 ss vaniljesukker
-To eggeplommer
-2 ss sukker
-1 ss maisenna
-2 dl melk

-Melis
-Kokosmasse

Fremgangsmåte vaniljekrem:
-Når deigen står til heving første gangen, kan du lage vaniljekremen:
-Visp sammen eggeplommer, vaniljesukker og sukker i en kjele
-Rør ut maisenna, og spe forsiktig med melk
-Rør til kremen tykner, dette tar ca 5 minutter. Det er viktig at kremen aldri koker, men ligger rett under kokepunktet
-Avkjøl så kremen

Fremgangsmåte bolledeig:
-Bland det tørre sammen
-Smelt smør og hell melken i smøret, ha så egget oppi når blandingen er lunken.
-Hell væsken over det tørre
-Elt deigen i ca 15 minutter, da blir bollene best!

-La deigen heve under et klede i ca 1 t og 30 minutter.
-Rull bollene ut til 10 like store boller, trykk de litt flate og la heve under klede i 30 – 40 minutter.
-Lag en grop i hver bolle og fyll med vaniljekrem
-Pensle bollene med egg
-Stek bollene på et stekebrett eller i en stor form med bakepapir på 200 grader i 12-13 minutter.
La bollene avkjøle seg før du smører på melis og drysser over kokosmasse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *