Pizza med marinert kylling

Oppskriften er beregnet til fire personer!

Ingredienser: Pizzadeig
-450 gram hvetemel eller pizzamel
-3 dl vann
-1 ss olivenolje
-1/2 pakke tørrgjær (bruk gjerne mindre om deigen skal heve over natten)
-1/2 ts salt
-1 ts sukker

Ingredienser fyll og saus:
-En boks hakkede tomater
-1-2 ss sukker
-1/2 ts salt
-2 ss olivenolje
-To hvitløksfedd

-400 gram kyllingfilet (gjerne lår)
-1 ss sukker
-2 ss sweet-chillisaus
-2 ss soyasaus
-1 ss balsamico
-To hvitløksfedd

-1/2 glass oliven
-En rødløk

Fremgangsmåte pizzabunn:
-Bland sammen lunkent vann, gjær og olje, slik at gjæren løser seg opp. Bruk gjerne en visp.
-Tilsett så hvetemel, salt og sukker og elt i noen minutter.
-La deigen heve i minimum en time under klede på et lunt sted.
-Deigen kan gjerne også heve over natten i kjøleskapet, da må deigen helst ha romtemperatur før den skjevles ut og stekes

Fremgangsmåte fyll og saus:
-Kok opp hakkede tomater, og tilsett de øvrige ingrediensene. Hvitløksfeddene kan moses med skallet på og tilsettes i sausen
-La koke i ca 10 min, men gjerne lenger
-Ta ut hvitløksfeddene, og mos sausen med en stavmikser.

-Skjær kyllingen i tynne skiver og bland sammen marinaden
-Hell marinaden over kyllingen og la marinere i minst en time
-Stek kyllingen i et par minutter (trenger ikke bli gjennomstekt), før du har den over på pizzaen
-Skjær opp rødløk og dryss over pizzaen sammen med oliven

-Stek pizzaene på det varmeste ovnen din kan (gjerne 250 grader+) i ca 10 minutter. Dette avhenger litt av ovnen, så følg med.

Tips: Om du ønsker så sprø bunn som mulig kan du varme opp en pizzastein eller et stekebrett på 250 grader i ovnen, før du har pizzaen med fyllet (bakepapir under) over på denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *