Focaccia med oliven

Beregnet til en middels stor form! Focaccian egner seg supert til å skjære opp i biter og fryse ned. Da kan man ta opp ønsket mengde focaccia og varme opp i ovnen på 200 grader i ca fem minutter.

Ingredienser:
-1/2 pakke tørrgjær
-450 gram hvetemel
-3 dl vann
-1/2 ts salt
-1 ts sukker
-3 ss olivenolje
-Bakepapir eller 1 ts olivenolje til å smøre formen.

-1 ss olivenolje
-Flaksalt
-En god neve oliven

Fremgangmåte:
-Løs opp gjæren i vannet, bruk gjerne en visp forsiktig
-Ha oppi olje, salt, sukker og hvetemel og bland sammen. Deigen skal være ganske klissete.
-La deigen heve til dobbelt størrelse under et klede

-Smør en form med olivenolje eller ha deigen på bakepapir i en form
-Etterhev i ca 30 minutter

-Bruk fingertuppene til å slå hull rundt i deigen
-Hell over olivenolje i en tynn stråle
-Ha på ønsket mengde salt og oliven

Stek på 200 grader i ca 35 minutter.

1 comment on “Focaccia med oliven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *