Gulrot- og potetsuppe

Oppskriften er beregnet til to personer:

Ingredienser:
-To mellomstore poteter
-Tre gulrøtter
-En halv løk
-1 ss smør
-1 ss olivenolje
-To hvitløksfedd
-1 ss sitronsaft eller eddik​
-7 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
-2 dl matfløte eller h-melk
-Salt og pepper
-Kajennepepper etter smak (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
-Smelt smør og tilsett olivenoljen i en gryte
-Finhakk løk og hvitløk og stek gylden sammen med oljen og smøret
-Skrell poteter og gulrøtter og skjær opp i terninger som tilsettes i gryten, fres et par minutter sammen med løken og hvitløken
-Tilsett vann med en buljongterning og kok i ca 15-20 minutter
-Tilsett så fløte og sitronsaft

-Smak til med salt, pepper og kajennepepper

-Kjør tilslutt suppen i en stavmikser. Syntes du suppen blir for tykk kan du spe på med mer fløte eller melk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *