Denne retten er utrolig smakfull og passer seg ypperlig som forrett eller som en enkel lunsj! Som forrett er denne oppskriften beregnet til fire personer!
Ingredienser:
-250 gram asparges
-100 gram spekeskinke
-1/2 ts salt
-1 ss smør
Ingredienser hollandaise:
-1 sjalottløk
-1 dl vann
-Et laurbærblad
-1 ss eddik
-1 stk eggeplommer
-100 gram klarnet smør
-1 ss sitronsaft
-Salt og pepper
Fremgangsmåte:
-Skrell asparges og kok de med saltet i ca 5 minutter. Test gjerne en underveis, da koketiden avhenger av tykkelsen.
-Sil av vannet og bland inn en spiseskje smør.
-Brett spekeskinke rundt aspargesene og hell over saus.
Fremgangsmåte hollandaise:
-Finhakk løk og kok sammen med eddik, vann og laurbærblad i 5 minutter. Sil av.
-Pisk sammen to eggeplommer og spe med væsken.
-Ha det så over et vannbad mens du pisker kraftig. Etterhvert vil du se at du får en luftig konsistens. OBS: Pass på at du ikke har for høy varme, da vil sausen sprekke.
-Smelt deretter smøret og sett til side. Etterhvert vil det “hvite” i smøret legge seg i bunn, og det som ligger over dette er det du skal bruke videre i sausen.
-Ta bollen av vannbadet og spe forsiktig med klarnet smør.
-Smak til med salt, pepper og sitronsaft.