Asparges med spekeskinke og hollandaise

Denne retten er utrolig smakfull og passer seg ypperlig som forrett eller som en enkel lunsj! Som forrett er denne oppskriften beregnet til fire personer! 

Ingredienser:
-250 gram asparges
-100 gram spekeskinke
-1/2 ts salt
-1 ss smør

Ingredienser hollandaise:
-1 sjalottløk
-1 dl vann
-Et laurbærblad
-1 ss eddik
-1 stk eggeplommer
-100 gram klarnet smør
-1 ss sitronsaft
-Salt og pepper

Fremgangsmåte:
-Skrell asparges og kok de med saltet i ca 5 minutter. Test gjerne en underveis, da koketiden avhenger av tykkelsen.
-Sil av vannet og bland inn en spiseskje smør.
-Brett spekeskinke rundt aspargesene og hell over saus.

Fremgangsmåte hollandaise:
-Finhakk løk og kok sammen med eddik, vann og laurbærblad i 5 minutter. Sil av.
-Pisk sammen to eggeplommer og spe med væsken.
-Ha det så over et vannbad mens du pisker kraftig. Etterhvert vil du se at du får en luftig konsistens. OBS: Pass på at du ikke har for høy varme, da vil sausen sprekke.
-Smelt deretter smøret og sett til side. Etterhvert vil det “hvite” i smøret legge seg i bunn, og det som ligger over dette er det du skal bruke videre i sausen.
-Ta bollen av vannbadet og spe forsiktig med klarnet smør.
-Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *