Kokosboller

Å lage kokosboller selv er både morsomt og enkelt. Det passer også supert om du har eggehvite som må brukes opp! Oppskriften gir ca 20 halvstore kokosboller!

Ingredienser:
-150 gram sukker
-To gelatinplater
-To stk eggehvite

-1 dl kokosmasse
-150 gram kokesjokolade
-1 ss smør
-20 stk tynne og små kjeks (gjerne ritzkjeks)

Fremgangsmåte:
-Stivpisk eggehviten og tilsett deretter sukkeret litt etter litt
-Legg gelatinplatene i vann, la det ligge i ca 5 minutter og klem så ut vannet av platene
-Kok opp gelatinplatene i 4 ss vann.
-Hell så gelatinen i marengsen, samtidig som du pisker
-Ha marengsen i en sprøytepose (evnt en pose med et hull i ), og ha det over på kjeksene
-Smelt sjokoladen i et vannbad og tilsett 1 ss smør.
-Forsøk å rulle kokosbollene i sjokoladen eller hell sjokolade over.
-Dryss over kokosmasse og la avkjøle før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *