Luftig loff

Denne oppskriften gir et stort brød, men du kan også formen deigen til rundstykker om ønskelig. Skjær opp brødet i skiver, og det egner seg supert til frysing!

Ingredienser:
-500 gram hvetemel
-1/2 pakke tørrgjær
-50 gram smeltet smør
-3 dl melk
-3 dl vann
-1 ts salt
-1 ts sukker

Fremgangsmåte:
-Ha mel og gjær i en bolle
-Smelt smør ta av platen og tilsett vann og melk
-Hell væsken over melet og gjæren når væsken er lunken.
-Tilsett salt og sukker og elt i ca 10 minutter. Dersom du elter for hånd må du elte i ca 20 minutter for å få et luftig resultat.
-Hev deigen under et klede i en time
-Ta deigen ut av bollen og ha den over i en smurt brødform
-Etterhev i formen i 30 minutter
-Stek brødet på 220 grader i ca 40 minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *