Spicy burger med hvitløksdressing

Denne burgeren kan jeg love at faller i smak. Trikset for å få en god og smakfull burger, er å erstatte noe av storfekjøttdeigen med svinekjøttdeig! Oppskriften er beregnet til tre personer. 

Ingredienser burger:
-300 gram kjøttdeig av storfe
-100 gram kjøttdeig av svin
-1/2 ts salt
-1/2 ts pepper
-1/4 finhakket løk
-Et finhakket hvitløksfedd
-1 ss sriracha-saus
-1 ss soyasaus

Ingredienser hvitløksdressing:
-Et stort hvitløksfedd
-1/2 boks rømme
-2 ss majones
-Salt og pepper

Tilbehør:
-Pommes frittes
-Burgerbrød. Vil du lage de selv, finner du OPPSKRIFT HER. 
-Ruccola
-Ost

Fremgangsmåte burger:
-Bland sammen ingrediensene og form til burgere. Pass på å ikke trykke for mye når du former de, men form lett med hendene, slik at burgerne ikke faller fra hverandre ved steking.
-Stek burgerne på høy varme på hver side, slik at de får en fin stekeskorpe. Sett deretter ned til medium varme og stek i ytterlige ca 6 minutter. Du kan forsøke å trykke på burgerne underveis, for å kjenne etter om de er ferdig.
-Ha på eventuell ost mot slutten av steketiden

Fremgangsmåte hvitløksdressing:
-Finhakk hvitløk og bland sammen med majones og rømme
-La stå i ca en time, slik at hvitløkssmaken får satt seg. Smak til med salt og pepper

Ha på ønsket tilbehør og server 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *