Pizza med chorizo og mozzarellaost

Oppskriften gir to store pizzaer

Ingredienser pizzadeig:
-450 gram hvetemel eller pizzamel 
-3 dl vann
-1 ss olivenolje
-1/2 pakke tørrgjær (bruk gjerne mindre om deigen skal heve over natten)
-1/2 ts salt
-1 ts sukker

Ingredienser fyll og saus:
-En boks hakkede tomater
-1-2 ss sukker
-1/2 ts salt
-2 ss olivenolje
-To hvitløksfedd

-200 gram mozzarella
-100 gram revet gulost 
-100 gram chorizo 
-Ruccola 

Fremgangsmåte pizzabunn:
-Bland sammen lunkent vann, gjær og olje 
-Tilsett så hvetemel, salt og sukker og elt i noen minutter. 
-La deigen heve i minimum en time under klede på et lunt sted.
-Deigen kan gjerne også heve over natten i kjøleskapet, da må deigen helst ha romtemperatur før den kjevles ut og stekes

 Fremgangsmåte fyll og saus:
-Kok opp hakkede tomater, og tilsett de øvrige ingrediensene. Hvitløkene kan bare moses med skallet på og tilsettes i sausen
-La koke i ca 10 min, men gjerne lenger
-Ta ut hvitløksfeddene, og mos sausen med en stavmikser.

-Kjevle ut til to pizzaer, ha på saus, ost og chorizo. 
-Stek pizzaene på det varmeste ovnen din kan (gjerne 250 grader+) i ca 10 minutter. Dette avhenger litt av ovnen, så følg med.

Tips: Om du ønsker så sprø bunn som mulig kan du varme opp en pizzastein eller et stekebrett på 250 grader i ovnen, før du har pizzaen med fyllet (bakepapir under) over på denne. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *