Oppskriften gir to store pizzaer
Ingredienser pizzadeig:
-450 gram hvetemel eller pizzamel
-3 dl vann
-1 ss olivenolje
-1/2 pakke tørrgjær (bruk gjerne mindre om deigen skal heve over natten)
-1/2 ts salt
-1 ts sukker
Ingredienser fyll og saus:
-En boks hakkede tomater
-1-2 ss sukker
-1/2 ts salt
-2 ss olivenolje
-To hvitløksfedd
-200 gram mozzarella
-100 gram revet gulost
-100 gram chorizo
-Ruccola
Fremgangsmåte pizzabunn:
-Bland sammen lunkent vann, gjær og olje
-Tilsett så hvetemel, salt og sukker og elt i noen minutter.
-La deigen heve i minimum en time under klede på et lunt sted.
-Deigen kan gjerne også heve over natten i kjøleskapet, da må deigen helst ha romtemperatur før den kjevles ut og stekes
Fremgangsmåte fyll og saus:
-Kok opp hakkede tomater, og tilsett de øvrige ingrediensene. Hvitløkene kan bare moses med skallet på og tilsettes i sausen
-La koke i ca 10 min, men gjerne lenger
-Ta ut hvitløksfeddene, og mos sausen med en stavmikser.
-Kjevle ut til to pizzaer, ha på saus, ost og chorizo.
-Stek pizzaene på det varmeste ovnen din kan (gjerne 250 grader+) i ca 10 minutter. Dette avhenger litt av ovnen, så følg med.
Tips: Om du ønsker så sprø bunn som mulig kan du varme opp en pizzastein eller et stekebrett på 250 grader i ovnen, før du har pizzaen med fyllet (bakepapir under) over på denne.