Marinert kylling med søtpotetfries og asparges

Beregnet for ca 2-3 personer

Ingredienser kylling:
-400 gram kyllingfilet
-2 ss soyasaus
-2 ss sriracha-saus
-Et hvitløksfedd
-2 ss sweet chili-saus
-1 ss sukker
-1/2 ts salt
-1 ss olivenolje

Ingredienser søtpotet:
-En stor søtpotet
-2 ss potetmel eller maizenamel
-2 ss olivenolje
-Flaksalt
-En bunt asparges
-Salt og pepper

Ingredienser aioli:
-Et fedd hvitløk
-Nøytral olje ca 1,5 dl
-Sitron
-To eggeplommer
-Salt og pepper

Ingredienser asparges:
-En bunt asparges
-En ts salt

Fremgangsmåte kyllingen:
-Bland sammen marinadeingrediensene, legg kyllingen i en plastpose og hell marinaden over.
-La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet fra 1-3 timer.
-Ta deretter kyllingen ut av posen og stek i panne til den er ferdig eller ha den på grillen.

Fremgangsmåte søtpotetene:
-Skrell søtpoteten og skjær i middels tykke staver.
-Legg stavene i en bolle med vann i minst 30 minutter
-Ta deretter søtpotetstavene ut av bollen og tørk godt av vannet
-Ha stavene i en pose med 1-2 ss olivenolje, et par klyper flaksalt og 1-2 ss potetmel. Rist godt, slik at alle stavene blir dekket av olje, salt og potetmel
-Fordel deretter stavene utover et brett og stek i ca 30 minutter på 220 grader.

Fremgangsmåte asparges:
-Skjær av enden på aspargesene, skrell de frem til tuppen.
-Kok aspargesene i vann med litt salt i, i ca 4-5 minutter

Fremgangsmåte aioli:
-Ha eggeplommer og finhakket hvitløk sammen i en bolle, bland sammen
-Bruk en stavmikser og hell litt og litt olje i en tynn stråle i eggeplommene og hvitløken mens stavmikseren går
-Aiolien er ferdig når den har riktig konsistens, hell derfor ikke for mye olje av gangen
-Smak til med sitron, salt og pepper

-Du kan også lage en enkel “aioli” ved å blande sammen 3 ss majones, 3 ss rømme, et fedd finhakket hvitløk, sitron og salt og pepper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *