Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter egner seg som tilbehør til mange middager, og er alltid en sikker vinner. Denne oppskriften er beregnet som tilbehør til fire personer!

Ingredienser:
-5 store poteter
-3 dl kremfløte (kan også bruke matfløte)
-4 dl h-melk
-Et stort fedd hvitløk
-100 gram ost
-Salt og pepper

Fremgangsmåte:
-Skrell og riv potetene med en ostehøvel
-Ha potetskivene i en gryte med fløte og melk og kok på svak varme i ca 15 minutter. Husk å røre godt underveis, så det ikke svir seg i bunn.
-Ha også i et knust hvitløksfedd, som du tar ut etter at du har kokt i 15 minutter.
-Smak til salt og pepper
-Ha potetene over i en form og ha på osten
-Stek på 220 grader i ca 15 minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *