Aspargessuppe

Oppskriften er beregnet som en forrett/lunsj til fire personer, eller som en middag til to personer.

-1 bunt asparges (250 g)
-3,5 dl vann
-3,5 dl h-melk (evnt en blanding av fløte og melk)
-2 ss hvetemel
-2 ss smør
-2 hvitløksfedd
-1 ss sitronsaft
-En grønnsaksbuljongterning
-Salt og pepper


Fremgangsmåte:
-Start med å skrelle aspargesene og skjære av ca 3 cm av den tykkeste delen. Skjær så aspargesen i små biter (ca 1 cm)
-Ha aspargesskallet i en gryte
-Hell vannet i gryta sammen med skallet og la koke i ca 10 minutter. Sil av kraften. Denne skal brukes i suppa
-Smelt smør på svak varme i en gryte, og ha oppi finhakket hvitløk. La dette surre et par minutter.
-Bland så inn hvetemelet
-Spe med aspargeskraft og deretter med h-melk
-Ha oppi buljong, aspargesbiter, sitron og smak til med salt og pepper. La koke i noen minutter.

2 comments on “Aspargessuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *