Vegansk indisk dal

Denne retten er vegansk og svært smakfull.  Oppskriften er beregnet til 2-3 personer:

Ingredienser:
-4 hvitløksfedd
-1/2 løk
-En boks hakkede tomater
-En boks kokosmelk
-1 ss garam masala
-1 ss spisskumminfrø
-1/2 ts chilliflak eller kajennepepper
-1/2 ts salt
-3-4 dl grønnsaksbuljong (eller kraft)
-100 gram røde linser
-2 ss rapsolje til steking.
-2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte:
-Ha 2 ss olje i en gryte sammen med finhakket hvitløk og hakket løk. Stek dette gyldent i et par minutter
-Bland så inn krydderne og rør godt inn.
-Ha deretter i hakkede tomater, kokosmelk og buljongen.
-Skyll linsene godt i et dørslag og ha disse tilslutt over i gryten
-Kok opp, og la det putre på lav varme under lokk i ca 1 time.
-Smak så til med sitronsaft og evnt mer salt.

Server gjerne med hjemmelagde nanbrød (OPPSKRIFT HER)

1 comment on “Vegansk indisk dal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *