Eltefrie ciabatta

Disse er sprø og gode, og egner seg supert til å fryses. Da kan de varmes opp igjen på 200 grader i ca 7 minutter. Selve bakingen tar ikke lang tid, men deigen skal heve i 12-18 timer . Oppskriften gir ca 10 stykk.

Ingredienser:
-500 gram hvetemel
-4 dl vann
-1/2 ts tørrgjær
-1 ts salt

Fremgangsmåte:
-Løs opp gjæren i lunkent vann
-Bland inn de andre ingrediensene, du kan bare blande det kjapt sammen, du trenger ikke elte
-Hev under et klede/plastfolie i 12-18 timer i romtemperatur.
-Del deigen i 10, strekk hver deigdel ut og brett hver ende inn mot midten. Snu deretter deigen, slik at endende ligger ned.
-Etterhev i ca 1 time.
-Stekes på stekebrett med bakepapir på 220 grader i ca 18 minutter, men følg med underveis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *