Veganske vårruller

Denne oppskriften gir ca 40 halvstore vårruller

Ingredienser:
-Vårrullplater. Jeg brukte ca 40 plater til denne oppskriften. (Kan kjøpes i asiatiske matbutikker, men har også sett at det finnes på rema 1000)
-Et kålhode
-3 gulrøtter
-1 stor løk
-2 chilli
-1/2 purre eller vårløk
-4 ss soyasaus
-1 ss Sriracha-saus
-3 ss Sweet chili-saus
-Nøytral olje til steking

Fremgangsmåte:
-Ta vårrullplatene ut av fryseren et par timer før du skal lage vårrullene
-Hakk/skjær opp grønnsakene og bland i en bolle med sausene. Du kan selvfølgelig også bruke andre asiatiske sauser enn de som står i oppskriften.
-La blandingen trekke til seg sausene en liten stund før du har ca 2 ss fyll på hver plate. Hvor mye du ønsker å ha av fyll på hver plate avhenger av hvor mange og hvor store vårruller du ønsker.
-Rull vårrullene etter anvisningen på vårrullpakken.
-Pensle vårrullene med nøytral olje og ha over på et stekebrett med bakepapir. Stek de på 200 grader i ca 15 minutter, snu de en gang underveis.

Tips:

– Spar gjerne litt av vårrullfyllet og ha sammen med stekt ris eller stekte nudler som tilbehør til vårrullene.

– Lag gjerne mange vårruller, frys ned før steking og varm opp igjen på ca 200 grader i ca 15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *