Eltefri vegetarpizza


Oppskrifter gir to halvstore pizzaer. Jeg kan garantere deg en bunn som blir utrolig god og sprø. Smakfull blir den også, og den er like god uten, som med kjøtt. Deigen skal heve lenge, men til gjengjeld krever den lite arbeid. 

Ingredienser pizzabunn 

-400 gram hvetemel

-1/2 ts gjær

-3-3,5 dl vann 

-1/2 ts salt 

Ingredienser saus og fyll:

-1 boks hakkede tomater

-1 dl vann

-to hvitløksfedd

-1 ss olivenolje

-1 ss sukker

-1/2 ts salt 

-300 gram ost

-1 løk

-1 tomat 

-Pesto 

Fremgangsmåte pizzadeig 

-Bland sammen gjær, mel, vann og salt til en litt tjukk «grøt». Her kreves ingen elteprosess. Pass på at saltet ikke legges direkte oppå gjæren

-La deigen heve i romtemperatur i minst 14 timer

-Ha så godt med mel over deigen og del den i antall pizzaer du ønsker å lage. 

-Strekk så de nye emnene utover og brett mot midten. La de så etterheve i minst to timer

-Når du skal bake ut pizzaene kan du dra deigen forsiktig utover, og du trenger ikke bruke kjevle. Bruk godt med hvetemel når du gjør dette

Fremgangsmåte saus og fyll

-Ha hakkede tomater, knuste hvitløksfedd, salt, sukker og olje i en gryte 

-La koke i minst 30 minutter, men gjerne i flere timer

-Ta så ut hvitløksfeddene og ha sausen over på pizzaene

-Riv ost og ha på løk, pesto og tomat 

-Stek pizzaene på minst 225 grader (gjerne høyere) til bunnen er sprø. Sjekk underveis. Dette vil variere fra ovn til ovn, men for meg tok det ca 15 minutter 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *