Scampipasta med tomatsaus

Denne pastaretten er full av gode smaker, men tar litt tid. Oppskriften er beregnet til to personer!

Ingredienser:
-Ønsket mengde pasta
-300 gram scampi eller reker
-2 hvitløksfedd
-1 chilli
-1 boks hakkede tomater
-1/2 dl hvitvin
-1/4 sitron
-3 ss smør
-2 ss olivenolje
-2 dl vann
-Salt og pepper

Fremgangsmåte:
-Start med å skrelle scampi eller reker. Ha skallet i en gryte og legg scampiene/rekene til sides.
-Fres skallet i smør i gryten og hell over hvitvinen. La redusere i et par minutter og hell over vannet. La kraften koke i 15 minutter.
-Når kraften koker kan du finhakke chilli og hvitløk. Ha dette i en dyp panne sammen med resten av smøret og olivenolje. Surr på svak varme i et par minutter.
-Hell så hakkede tomater i pannen og la småkoke i noen minutter
-Kok opp pasta etter anvisning på pakken
-Når kraften er ferdig kan du sile den og helle den over i pastasausen. Ha så i sitronsaft og smak til med salt og pepper.
-Stek scampiene/rekene i en egen panne med litt smør i et par minutter og hell over i tomatsausen
-Bland inn pastaen og server 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *