Saftig sjokoladekake med kefir

Har du rester av kulturmelk eller kefir og lurer på hva du kan bruke det til? Et godt tips er å lage en god og saftig sjokoladekake:D Her kan du også bruke vanlig melk. Oppskriften gir ca 16 kakestykker, og kaken kan fint fryses.

Ingredienser kake:
-3,5 dl kefir/kulturmelk (evnt vanlig melk)
-3 egg
-150 gram smeltet smør
-200 gram sukker
-250 gram hvetemel
-3 ss bakekakao
-1 ts vaniljesukker
-1 ts natron

Ingredienser glasur:
-3 ss kokt kaffe (sterk)
-100 gram romtemperert smør
-220 gram melis
-1 ss bakekakao
-Evnt kokosflak eller nonstop

Fremgangsmåte:
-Pisk egg og sukker til eggedosis
-Smelt smør
-Ha resten av de tørre ingrediensene i eggedosisen, ha deretter oppi litt og litt melk og smør. Rør godt, så du ikke får klumper.
-Ha røren over i en stor form (evnt en springform) med bakepapir
-Stek kaken på 180 grader i ca 25 minutter
-Pisk sammen romtemperert smør, kakao, melis og kaffe
-La kaken avkjøle seg og ha på glasur og eventuelt nonstop/kokos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *