Oppskriften gir ca 12 halvstore rundstykker og de kan fint fryses.
Ingredienser
-300 gram hvetemel (spar litt til utbaking)
-400 gram sammalt hvete
-1 ts tørrgjær
-1 Ts salt
-5 dl vann
Fremgangsmåte:
-Løs opp gjæren i (kaldt) vann
-Bland inn de andre ingrediensene, du kan bare blande det kjapt sammen, du trenger ikke elte
-Hev under et klede/plastfolie i 12-18 timer i romtemperatur. Et godt tips er å lage brødet på ettermiddagen, og bake det ut på morgenen.
-Brett så endene inn mot midten med en skje gjentatte ganger, mens deigen er i bollen
-Hev videre under klede i ca 30 minutter
-Ha mel på benken og hell deigen over, dryss litt mer mel rundt deigen slik at den ikke blir så klissete
-Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir og dra deigen utover til en firkant
-Skjær den opp i 12 biter og la heve videre i 1 time under et klede
-Stek rundstykkene på 230 grader i ca 17 minutter (avhenger litt av ovn). Ta de ut en gang underveis for å dele opp rutene igjen
-Avkjøl før du bryter rundstykkene fra hverandre