Eltefrie, halvgrove rundstykker

Oppskriften gir ca 12 halvstore rundstykker og de kan fint fryses. 

Ingredienser

-300 gram hvetemel (spar litt til utbaking)

-400 gram sammalt hvete 

-1 ts tørrgjær

-1 Ts salt

-5 dl vann

Fremgangsmåte:

-Løs opp gjæren i (kaldt) vann

-Bland inn de andre ingrediensene, du kan bare blande det kjapt sammen, du trenger ikke elte

-Hev under et klede/plastfolie i 12-18 timer i romtemperatur. Et godt tips er å lage brødet på ettermiddagen, og bake det ut på morgenen.

-Brett så endene inn mot midten med en skje  gjentatte ganger, mens deigen er i bollen 

-Hev videre under klede i ca 30 minutter 

-Ha mel på benken og hell deigen over, dryss litt mer mel rundt deigen slik at den ikke blir så klissete 

-Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir og dra deigen utover til en firkant

-Skjær den opp i 12 biter og la heve videre i 1 time under et klede

-Stek rundstykkene på 230 grader i ca 17 minutter (avhenger litt av ovn). Ta de ut en gang underveis for å dele opp rutene igjen 

-Avkjøl før du bryter rundstykkene fra hverandre 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *