Kantarellpizza

Endelig er det sesong for kantareller, og her kommer et godt tips til hva du kan bruke kantarellene til. Oppskriften gir to små pizzaer

Ingredienser pizzadeig:
-225 gram hvetemel eller pizzamel
-1,5 dl vann
-1 ts olivenolje
-1/4 pakke tørrgjær (bruk gjerne mindre om deigen skal heve over natten)
-1/2 ts salt
-1/2 ts sukker

Ingredienser fyll og saus:
-En boks hakkede tomater
-1-2 ss sukker
-1/2 ts salt
-2 ss olivenolje
-To hvitløksfedd

-200 gram mozzarella
-Ønsket (tilgjengelig) mengde kantareller

Fremgangsmåte pizzabunn:
-Bland sammen lunkent vann, gjær og olje 
-Tilsett så hvetemel, salt og sukker og elt i noen minutter. Dette kan gjøres både for hånd og med maskin.
-La deigen heve i minimum en time under klede på et lunt sted.

 Fremgangsmåte fyll og saus:
-Kok opp hakkede tomater, og tilsett de øvrige ingrediensene. Hvitløksfeddene kan bare moses med skallet på og tilsettes i sausen
-La koke i ca 10 min, men gjerne lenger
-Ta ut hvitløksfeddene, og mos sausen med en stavmikser.

-Smørstek kantarellene i et par minutter på medium varme

-Kjevle ut til to pizzaer, ha på saus, ost og kantarell.
-Stek pizzaene på det varmeste ovnen din kan (gjerne 250 grader+) i ca 10 minutter. Dette avhenger litt av ovnen, så følg med.

Tips: Om du ønsker så sprø bunn som mulig kan du varme opp en pizzastein eller et stekebrett på 250 grader i ovnen, før du har pizzaen med fyllet (bakepapir under) over på denne. 

Tips: Resten av pizzasausen kan du fint fryse ned

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *