Moussaka med lammekjøttdeig og poteter

Jeg elsker moussaka og det en super rett som en kan bruke lammekjøttdeig til. Jeg har lagt ut en oppskrift på moussaka tidligere, men da med aubergine. Denne gangen ville jeg prøve meg på en oppskrift med potet, og det ble supergodt. Server også gjerne med en gresk salat og hvitløksbrød til. Oppskriften er beregnet til fire personer, og tar ca 40 minutter å lage.

Ingredienser:
-2 stk store poteter
-3 ss olje
-1 ts salt
-100 gram revet ost

Ingredienser kjøttsaus:
-400 gram kjøttdeig av lam
-2 løk
-1 boks hakkede tomater
-3 ss tomatpure (kan sløyfes)
-3 hvitløksfedd

-1/2 ts pepper (finmalt)
-1/2 ts salt
-1 ss oregano
-1/2 ts kanel
-1/2 ss basilikum
-1/2 ts kajennepepper
-1 stk knust laurbærblad
-1 ts persille

Ingredienser ostesaus:
-2 ss meierismør
-1 stor ss hvetemel
-3 dl helmelk (eller vanlig melk)
-50 gram revet ost
-4 ss parmesan (kan sløyfes)
-1 stk egg
-1/2 ts salt
-1/2 ts pepper
-1/4 ts revet muskat

Fremgangsmåte:
-Start med å skrelle potetene og skjære/rive de i ca 1/2 cm tykke skiver.
-Stek potetene i en stekepanne med 2 ss olje i noen minutter, slik at de blir halvferdige. Legg de til side
-Hakk løk og hvitløk, og stek sammen med kjøttdeigen til den er halvferdig. Bland inn krydder, tomatpure og hakkede tomater.

-Smelt smør i en gryte, rør inn hvetemel og spe med melk. 
-Rør inn eggene, ost og krydder

-Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form, ha på stekte poteter, deretter ostesausen og revet ost på toppen

-Stek på 220 grader i ca 30 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *