Har du litt søtpotetrester igjen etter middagen? Eller har du bare lyst til å prøve en spennende oppskrift? Søtpotetpizza er en morsom vri på pizza, og faller nok i smak om du er glad i søtpotet. Oppskriften er beregnet til to personer, og du kan gjerne variere med fyll!
Ingredienser:
-300 gram søtpotet
-100 gram hvetemel
-1 egg
-1 ts honning
-1 ts olivenolje
-1/4 ts salt
-1/4 ts pepper
-150 gram ost
-3 ss creme fraiche eller rømme
-Granateplekjerner
-Evnt sopp, løk, oliven eller lignende
Fremgangsmåte
-Skrell, skjær i terninger og kok opp søtpotet til bitene er møre (eller bruk rester om du har)
-Mos søtpotet og bland sammen med olivenolje, hvetemel, salt og pepper. Kna sammen til en slags deig
-Form deigen til en halvtykk sirkel på et stekebrett med bakepapir (ca 0,5 cm)
-Forstek bunnen i 15 min på 200 grader
-Ha på rømme, ost og ønsket fyll, og stek videre på 220 grader i ca 10 minutter
-Topp gjerne med granateplekjerner